Saturday, December 17, 2011

ACES' Kem simbiosis anak sains (KESAS)

moments before bertolak. ye mule2 mmg kami excited.

girls powerrrr! yeah babeh. muke2 bahagia nak gi pantai. kononnye~

but after 2 hours & a half waiting..kami masih terseyum. senyum itu sedekah kan kwn2 ;)

mereka2 pon masih bole tersenyum memandangkan byr yuran uitm murah :p

eh tetibe da kat cni kan. ampun la ni pon ihsan gambau dr ijat. heee. moments before abseiling ni. walaupon ni utk 2nd tym, debornye mcm lg bnyk jerrr.

hok ni pg2 nak aerobik yop. tgk la muke2 beriman lps suboh jemaah ni :D

obstacles. mcm budak kesat dok redah tu. utk aku mmg giler nye first tym dol. luke2 pon gua redah jgk. experience! :)

for the last day, OPKIM di Hutan Lipur Pasir Panjang. ye aksi ini hanye lakonan semate-mate. baru dpt plastik sampah da nak posing kan ;)

okay sampah dah abes! jom kite posing lagiiiiii :D

my lovey dovey classmates. they're awesome. totally smurfsss!!!

haaa ade jugak signboard tu. presentingggggg.............. :)

ini la sume penduduk tetap Applied Chemistry Society (ACES) yg join this camp. ade jugak yg tak gi. rugi bro ;)

before blk shah alam, kami singgah di Teluk Kemang utk bermandi-mande. oh tidakss! mak da puas mandi kat Kem PLKN tu haaa :D

nes kerut ape tuh?hehe. the girlssss :)


yeay ade jugak gambau kat laut! 1 pon jd la kan. ye sy mmg pencinte laut. just love it :)

sesi lepaks & gossiipppp. bahan membahan suda menjadi adat resam keluarge kami :p

oh yg left skali tu adelah one of change agents utk program uitm tu. VC punye program. abg shafiq & anas. abg anas tak muat plak nak masuk gambau.

nes, ummu & ijat.

mat top the boboi, si pendiam hazwan, alep the mat lih & linda omey2 ;)

okay kami nak gerak blk shah alam dah! we had a really great time there. seriously. janji tak tipu.

a smile for alllllllll my friends! thanx guys!


TO:

Kem PLKN PDS Pasir Panjang, Port Dickson
En. Din
En. Saiful
En. Wafi
Ustaz Asrul
Akak2 & Abg2 fasi yg terlibat dlm program ni.
anda mmg AWESOMEEEE!!!

sy puas ati & syukur dpt join kem ni. superb!

so kpd sesiapa yg berminat utk amek EN. DIN utk event consulting, bole tgk kat sini :)



till then,
much <3

Tuesday, November 29, 2011

a guy that you'll never find

thank you for always being with me. always.
:)


till then,
much <3

Tuesday, November 8, 2011

holiday

assalamualaikum :)

a very short entry of mine.

have a blast holiday guys!
i'm enjoying mine.
gather with all your family members would be the best part of it. seriously.
bile dah lame giler tak jumpe, mmg meriah!

hopefully to see them again in a while.
tak bole la nak slalu sgt sbb masing2 busy dgn lyfe masing2.
everyone has their on life rite? :)

slagi atok tak panggil balik, maka bertapa la mereka di rumah masing2. hehe

so atok, gather2 kan la kami lagi yek? ;)


till then,
much <3


...tak sabar tggu esok...

Saturday, October 22, 2011

bartowski

seriously very nerd! kena la dgn nerd herd kan? chuck bartowski & sarah walker.

much better than before. i like this. like like like! love it! cant wait for another mission~ ;)


till then,
much <3

miracles

it does happen sometimes.

thank you for the comeback.

and yes, u do complete me now :)


till then,
much <3

Wednesday, October 19, 2011

Tuesday, October 18, 2011

my friends

okay ni first tym kuar gi KFC seksyen 2 guided by EZZA. mmg puas giler gelak ngn SHIN ni. mcm nak giler aku dibuatnye. HAHA. thanx guys buat aku awet mude :D


my one and only AJAICHAN. thanx for everything. walaupon kite jauh, but still u're the best! :)

my ex-roomates. da lame tak ngarut2 dlm bilek sesame kan?rindu giler nak tgk mereka dlm bilek. hehe. heartyouboth!

jejakkan kaki ke SUNWAY PYRAMID. first time & aku rase tak best sbb takde duit! HAHA. jumpe BOO & EZZA. rumet tym kat tgb dulu. really miss our old times :)

ini EZZA punye keje snap tak cantek! HAHA

haaa yg ni aku punye keje! EZZA gayut ngn bapak die pon aku kacau. hihi

first time jengke people kuar ramai2. tu pon ade yg tak dpt join. riuh jap kat old town tu haa. with kakda & chepop!

nes pon ade juge! aku siap tukaq makan ngn chepop. masing2 ngengade order mknn yg tak brape mkn. naseblah~

oh itu saye! hehe. with yasmin yasmini. singgah jackel trus mamt jackel tu sangkut kat kakmeng. untunglah~ ;)


nothing much interesting kan tapi bole la dr takde :)
enjoy!


till then,
much <3

dear friend


pom pom pom! kebabommmmmm!!!
*bunyi mercun banyak2!*

these fireworks are dedicated for NATASHA NADJWA, my ex-coursemate, ex-klasmet in jengka.
the jengka people.
sorry la tasha kite bole buat entry aje ni.
almaklum la tgh 'kaya' kan ;)

semuge tasha tabah ngadap forensic.
semuge tabah dgn dugaan hidop akan dtg.
may u always succeed in your life, now and in the future :)

last but not least,
FRIENDSHIP FOREVER!
u are a very nice friend :)


till then,
much <3

Sunday, October 9, 2011

...dilemma...


ohmy! i dont know whether i should go or not. its not that i dont want to go. i REALLY want to meet them. the jengka people. jengkarians. i miss them. but with this problem?i dont think i can go. im so sorry guys. i really want to meet uolls. seriously. imysm!

and of course, my bff will be soo upset. maybe mad at me. tak nak kwn aku dah nnt. pleasseeee no! pls understand me. i'll go if i have enough money :(

i'm sooooo sorry guys :(

OR

ade org yg baik hati nak sponsor sy? :D

thats news will absolutely cheer me up! :)

klu ade text2 la yek. jasamu dikenang!
ngeeeeeeee
^_________________^



haaa rase cam bole buat vote plak kan?klu korang terer, tick la mane2 kotak kat atas ni yek ;)
i'll appreciate it! thanx!


till then,
much <3

thats why i smile


And that's why I smile
It's been a while
Since every day and everything has
Felt this right
And now you turn it all around
And suddenly you're all I need
The reason why I smile

:)


till then,
much <3

Thursday, October 6, 2011

arghhhhhhh mlm ni tak buat ape2 langsung!
ape suda jadi?haisy!

abes la weekend ni tak bole nak blk nnt klu keje tak siap!
bile mau buat meyh? =.="

1. lab report analysis
2. lab report inorganic
3. revision exercise thermo
4. notes
5. tutorial inorganic chapter1
6. exercise-test 1 bel462

okay ade tak yg volunteer nak bantu sy?meh sini meh. dpt pahala tau! :)

ontong laaaa kalau ade org sudi kan? ;)


till then,
much <3

Friday, September 30, 2011

come back!



assalamualaikum :)

sorry guys lame giler tak update. bkn tahap besawang da ni. tikus pon takot nak lalu kan.
skrg ni baru dpt nak on9. kesian tak kesian tak?kan kan?
hmm malas nak bebel bnyk2. nak dgr aku bebel bnyk2 tggu next entry okay?deal!

just to make sure everything is okay.
shah alam is okay.
i'm okay too :)


till then,
much <3

Tuesday, August 23, 2011

tonsil : episode 2


assalamualaikum :)

ceh. tibe tibe dah episod 2 kan. alkesah. aku tak share dgn korang kisah yg pertame dulu. first time kena sixth-day fever.

lain kali je la aku story mory pasal cite sadis tu bole kan? :)

skrg ni, nak story la jap. kesah tak sehat yg sgt pelik perasaannye.


19 August 2011;

pulang dr ofis. aku jalan mcm lipas kudung dah nampak awan mcm dah berat semacam. dah la tak bawak payung. dalam kepale aku da pikir awal2 dah, "klu hujan jugak nih, aku tido dlm LRT ajela". okay motif sgt!

turun lrt. turun tangge. naek tangge blk. adehh brape banyk tangge daaaa. touch & go! turun tangge lagi. naek la tangge lagi. ini kesah benar. aku tak tipu aku naek turun banyak tangge. tak cite kat ofis lg kan.

cak! hujan dah turun. lebat giler wa cakap lu. okay takpe. jalan sini sampai sane ade bumbung. yang takde bumbung tu nanti dah sampai la baru cite ek. uih jalan bawah bumbung pon basah jugak ni. klu takde bumbung apela jadik.

oh ingatkan aku sorang je takde payung. sampai je ujong jalan ade bumbung nih, ade beberape amoi & kakak tgh tggu. tggu hujan reda la kot. takkan tggu boypren ke laki kat sini plak. kurang logik disitu. okay aku join jela akak2 ni. kering & basah same2 ye.

5 minit. 10 minit......tak tau bape minit da aku tggu.

ish tak bole jadik nih. kul brape pulak aku nak sampai rumah. wa nak buke wey! agak2 statistik hujan mcm kurang ckit je, aku pon melangkah dgn penuh gaye. gaye org basah kena hujan. gaye org nak elak kena percikan air dr kereta2 cantek tu.

pandang depan. eh tak jauh sgt la nak redah ni. pandang lagi. ape ke hey nye tak sampai lg nih?adoi! aku tak tau brape percent da tahap kebasahan aku. yang penting muke tak basah! :D

- end of story -


tak tau la brape jauh aku jalan kena ujan tu. aku la dlm hundreds metres kot. KOT la. yg asti, aku mmg basah EXCEPT muke. kenape aku slmtkan muke?hmm nnt aku fikirkan jwpnnye ye ;)



itula pasalnye jadik sesema & batuk gini. demam tak pon. tp rase cm seram2 sejuk gitu. tido takde kipas pon takpe. tu la, org tua2 ckp taknak dgr. lain kali klu dah kena hujan tu, mandi la ye?


much love :)

Friday, August 12, 2011


assalamualaikum :)

you.
thanks to you.

for

understanding me. supporting me. be my best friend. not giving up on me. being happy & sad with me. (did u?haha)

watever.

may we'll have a bright future after this. i dont know what'll happen in 10 years, 20 years time. but still, we can make it works rite? :)

i dont know if i made the best decision. but i hope it is. i wont regret my choice. :)

you.
i'll try to be with u & get into your life. i know i can. cause we know each other since 8 years old. very kanak2 ;)

for all u've done for me & for all i've done for u.
we'll try to appreciate each other.
we can! insyaAllah :)


much love :)

Sunday, August 7, 2011

sungguh cepat masa berlalu...


asslamualaikum :)


haih sekejap je dah ahad. baru je aku balik semalam. tibe2 dah ahad da. mcm mane ni?mcm tak cukup je 24 hours tu. haa klu tak cukup tu maknenye tak dimanfaatkan la sepenuhnya. kantoi! ;)

skrg ni tgh sibuk giler la kat ofis. bnyk keje. bnyk akaun kena masukkan. aku mesti la kena abeskan keje aku before aku cau 23hb nnt. ish kejap je dah nak benti. mcm baru semalam kije. eh yeke?berlakon!

esok nak balik kl. Mr K baik hati nak temankan. thank u dear :)

soo ade la kesempatan nak buke same sok. semuge diberkati perjalananku esok :)

oh lupe, bnyk bende nak kena setelkan before pulang ke kl. jpa, uitm etc. sume kena setel this week jgk. tak bole tak. soo esok kena la lari jap gi cc, gi fotostet ape2 yg patut.

plus..

nak jumpe my mak esok. beliau nak terbang ke indon isnin nnt. i'll meet her at her house. tggu ye mak! sori la xdpt nak antau pi epot tu. kije meyh :(

to nardine che roslan,
maaf juge tak dpt anta awak esok. saye maseh di melake & bnyk urusan yg kena setelkan. ampun ye. aku wakilkan dzafir okay kan?hehe. be a gud gurl there ya! :)

kpd coursemate2ku yg lain, yg juge akan terbang jauh ke indonesia..
study leklok ye. slmt menjadi dokter. tabahkan hati belajar di perantauan. kuatkan iman. cewah aku bebel mmg terer. heee

aku mesti akan rindu giler kat korang nnt. tp insyaAllah aku takde la sampai giler :D

aku doakan korang SUKSES slaloooo! ^____^

nnt raye taun dpn anta la salam perantauan yok!hihi. bole la aku tumpang bangge walaupon gambarku tiade dkt situ ;)


much love :)

Thursday, July 21, 2011

to all the single ladies~


assalamualaikum :)

ha ni meh nak share satu lg lagu yg best. act aku da lame da dgr lagu ni. dr cite glee. tp ni bru dgr balik kat radio. soo nak share lah! :)

All the single ladies (7x)

Now put your hands up
Up in the club, we just broke up
I’m doing my own little thing
you Decided to dip but now you wanna trip
Cuz another brother noticed me
I’m up on him, he up on me
dont pay him any attention
cuz i cried my tears, GAVE three good years
Ya can’t be mad at me

Cuz if you liked it then you should have put a ring on it
If you liked it then you shoulda put a ring on it
Don’t be mad once you see that he want it
If you liked it then you shoulda put a ring on it

I got gloss on my lips, a man on my hips
hold me tighter than my Dereon jeans
acting up, drink in my cup
I couldnt care less what you think
I need no permission, did I mention
Dont pay him any attention
Cuz you had your turn
But now you gonna learn
What it really feels like to miss me

Don’t treat me to the things of this world
I’m not that kind of girl
Your love is what I prefer, what I deserve
Is a man that makes me, then takes me
And delivers me to a destiny, to infinity and beyond
Pull me into your arms
Say I’m the one you WANT
If you don’t, you’ll be alone
And like a ghost I’ll be gone


haa nampak tak ape yg bold tu?means lirik tu adelah yg plg best skali. meaningful.
so guys, do remember that okay :)

krdt to here.


much love :)

Wednesday, July 20, 2011

Heart Skips A Beat by Lenka


assalamualaikum :)

wanna share this new song. love it. pls enjoy :)

Heart skips a beat, my heart skips a beat

My heart is playing tricks on me
And it's building bricks on me
I can't break through and I can't face you

My world is turning slowly now
But it's burning up somehow
I need some time to know what's right
'Cause it's only in the quiet that I feel some relief

I'm trying hard not to resist the joy
Don't listen to me, I'm being paranoid
I might try hard but it's too hard to avoid
My heart skips a beat, my heart skips a beat

My heart is always first to know
And as the feeling grows, I can't deny
Push those thoughts aside

My world is full of loveliness
But I focus on the stress, my heart says, "Go"
But my brain says, "No"
And it's only in the quiet that I hear myself breathe

I'm trying hard not to resist the joy
Don't listen to me, I'm being paranoid
I might try hard but it's too hard to avoid
My heart skips a beat, my heart skips a beat
My heart skips a beat, my heart skips a beat

Oh, I know this time 'cause it's physical
My blood has stopped and I am breathless as well
But I need a minute to convince myself
'Cause it's only in the quiet that I know what to feel

I'm trying hard not to resist the joy
Don't listen to me, I'm being paranoid
I might try hard but it's too hard to avoid
My heart skips a beat, my heart skips a beat

I'm trying hard not to resist the joy
Don't listen to me, I'm being paranoid
I might try hard but it's too hard to avoid
My heart skips a beat, my heart skips a beat
My heart skips a beat, my heart skips a beat

krdt to here.


much love :)

Tuesday, July 19, 2011

mimpi


assalamualaikum :)

mimpi. org kate jgn caye sgt kat mimpi. betol tak? entah la. aku pon tak tau nak komen ape klu psl mimpi2 nih.

kalau...
mimpi org tgglkan kite.
org mesti kate mimpi berlawanan.
means org tu takkan tgglkan kite. is it?
ish tak bole caye bulat2 okay :)

kalau...
mimpi org bg kite something. like kertas yg dilipat kecil2. apekah isi kandungannye? oh mesti la kite nak tau. tp blum sempat nak bukak tgk ape dlm die, skali da wake up pulak! adeh =="
sadis betol mimpi gitu. frustrating okay :(

kalau ckp kosong je tak gune. baek kite wat research ckit kan :)

Tafsiran mimpi menurut Islam.

Tidak semua mimpi dapat ditafsirkan makna yang terkandung didalamnya. Ada kalanya mimpi bagaikan angin lalu namun ada yang benar-benar menjadi kenyataan. Mimpi insan yang bertakwa merupakan perkhabaran yang akan berlaku, kerana Rasulullah tidak bermimpi melainkan mimpi baginda menjadi kenyataan. Sedangkan mimpi insan yang tidak beriman merupakan berita yang disebarkan oleh syaitan.

Dalam suatu riwayat dikisahkan, seorang wanita bertanya,"Wahai Rasulullah, sesungguhnya saya bermimpi melihat sebahagian tubuh baginda berada di rumahku".Baginda menjawab, "Sesungguhnya Fatimah akan melahirkan seorang anak lelaki, kemudian engkau yang akan menyusukannya". Tidak lama kemudian Fatimah melahirkan Hussein dan disusukan oleh wanita tersebut. Sesungguhnya mimpi itu dapat ditafsirkan, namun tidak semua orang mampu menafsirkan kebenarannya.

haa tgk tu. ade mimpi bole caye, ade yg tak.
then jgn caye bulat2 okay :)

ni ade teori yg interesting. mimpi by science.

One theory suggests that dreams are the result of our brains trying to interpret external stimuli during sleep. For example, the sound of the radio may be incorporated into the content of a dream.

Another theory uses a computer metaphor to account for dreams. According to this theory, dreams serve to ‘clean up’ clutter from the mind, much like clean-up operations in a computer, refreshing the mind to prepare for the next day.

Yet another model proposes that dreams function as a form of psychotherapy. In this theory, the dreamer is able to make connections between different thoughts and emotions in a safe environment.

skali tibe2 london pulak. hehe. jd la kan. krdt to website ini & ini :)


much love :)

Monday, July 11, 2011

choc moist

assalamualaikum :)

guys, aku da rase da kek tu! hmm, rase die okay la. not so bad. lg sdp la dr aku yg buat. eheh. aritu aku tgk mcm besau aje kek tu mcm kek kat secret recipe. skali tgk btol2 sedang2 aje saiznye. but okay la dgn prot aku yg sedang2 aje ni jugak! ^^

dgn harge RM4.60. mahal ke tak?kakngah kate mahal. tp takpelah. melabur skali skale nak puaskan prot yg puase kan. pasni mmg tak beli da la. KOT. :D

okay no more terbayang2 choc moist lg k!

skrg ni tringat CHEESE TART aritu. bluberry cheese tart. sdpnye! harge pon lg murah. RM2.20 je. 2 kali gande nyah dr kek td kan! bole dpt 2 cheese tart. kenyang tak hengat kau!

arini nak try la tgk cheese tart ade ke tak. semuge la ade! :(
AMINNNN!!

aku da stat nak mkn bende2 plik yg aku tak mkn bfore ni. yeah kite idop skali je. soo enjoy while u can! :)


much love :)

Friday, July 8, 2011


assalamualaikum :)

aduh kenape la arini rase cam lame je nak abes?why whyyyy??bknnye aku xde keje. just keje tu kne di hold kan dulu atas sbb2 tertentu. =="

eh nak cite la.
ari ape tah, my kazen belanje CHEESE TART. bli kt bwh kdai ni je. uih sedap giler weyh! klu sape knl aku, mesti korang plik. sbb aku bole telan cheese. prasan tak?eheh. seyes weyh. aku agak ragu2 gak mule2 nak mkn ke tak. tp sbb org da belanje, kite telan ajela ek.

mmg sdp wa ckp lu! mai dtg cheras cni la. ;)

patu tym gi kedai tu, aku nmpk a slice of choc moist cake. ooemmjee! tak bole jd la. aku mesti bli arini! aku da tebayang aje tau. sdey kan? :(

klu ade rezeki arini, dpt la aku bli. AMIN! :)

nak sambung keje. tp nak buat keje ape?sdey la keje tergantung nih. adoy nape la aku wat silap lg. salah salah salah! hisy ni da seminggu nih. naseb baek tak kena marah. T_T

stop brangan. stay FOKUS!!!

ya Allah, KAU bantulah aku dlm memudahkan pekerjaan aku ni. aminnn.


much love :)

Wednesday, July 6, 2011

untitled

assalamualaikum :)

hyee! lame tak aku tak update? kan kan? haa ni meh cni aku nak hilangkan bosan korang tuh. bace blog aku yg kureng ckit bosan. hehe.

aku da stat keje skg nih. isnin aritu. aku rase first day aritu lg penat dr arini. haa plik tak? sbb first day bos ade. arini ilek plak. make betape lah aku dlm ofis nih. ye aku cube nak carik keje. tgk laci. jenguk pantry. usha2 toilet2 mane tau ade yg kotor ke kan.

sambil2 dgr mix fm yg asek kuar lagu best2 je, aku pon ngadap pc. ngadap ajela. x buat ape pon. haihhhh. ingatkan keje ade keje. =="

xpela, ni sbb bos kuar je. klu ade mst ade. kompem! mmg x syak lg. klu bos ade, ade la arahan kan? tak kesah la arahan ape pon. janji aku keje. sbb tu la matlamat aku keje nih. sbb aku nak ade keje! adoih pening la bace ayat aku.

skrg nih, aku da over sbb dok lyn bende len plak kat ofis. nape la ade intenet kan? hehe. jap gi da lunch tym. mls la nak mkn arini. mahal! arini pose jela okay perot?

hmm ape lg nak ckp ek? keje okay la. okay la not bad.

tp lps 2 kali aku dpt keje cmni, baru aku sedar aku mmg tak ditakdirkan utk dok keje kat ofis. kerusi slesa, meja besau, pc dpn mate. haihhh mmg tak kondusif utk aku lah. aku lg sanggup dok lab la. tak kesah la panas2 ke hape ke. janji ade bende nak buat. tak kesah la aku kena tggu result sejam pon. kire okay la ade bende nak ditunggu jgk.

smlm, after lunch.
uihh mmg takbolebla la die punye ngantok tuh. seyes. ngantok bebenor! tp takkan la dgn slumbernye aku nak tdo kan. nnt tak bgn lak kan. hehe. aku berjaye tahan ngantok smpi bos masok! :D taniah kpd dri sndri!

okay da pnt da dgr bunyi ketak2 keybod nih. hingge kite ketemu lg ya!


much love :)

Saturday, July 2, 2011

check list


assalamualaikum :)

guys, bole tak aku nak share some things bout my degree?
act my checklist la. senang nnt!

1. daftar on9 DONE!
2. medical check up + x-ray DONE!
3. yuran
4. errrr..kemas brg mcm cpt lg kan?hehe.

aaa ade lg tak?aku tak ingat da la.
nnt la aku update lg okay?

hmmm.
esok, da nak gi kl da. dok uma my sis.
see u bdr sri permaisuri! (silap lak smlm, tbe2 ade tasek kan. :p)

semuge aku dpt bekerja dgn baek & amanah.
harap kaklang nora dpt bg tnjuk ajar kt aku yg soo imperfect ni :)

gud luck to me!

gud luck jgk tok kwn2 yg smbg degree nnt.

congrates buat kwn2 yg baru tau dpt degree ape.
semuge sukses slaloo!

ape nak kate lg?
hapepontakboleh! :D

enough said.


much love :)


Friday, July 1, 2011

syukur tak terkate


assalamualaikum :)

alhamdulillah.
alhamdulillah..
alhamdulillah...

aku besyukur sgt2 dpt peluang nak smbg degree.
dpt plak ape yg aku minat - CHEMISTRY.
tp bkn ikot minat aje. ikot ape yg kite bole score jgk kan.
haa tu jela yg aku mampu. hehe.

hmm..
tgk kwn2 laen, alhamdulillah jgk dorg dpt pluang same cam aku.
jumpe korang nnt ek? :)

tp ade pliknye ckit la.
nape scorer pon ade yg xdpt yek?
webiste tu da biul or btol2 xdpt?
klu btol xdpt, mmg sdey la!
rmai kwn2 aku xdpt jgk :(

hopefully dorang sbenanye dpt la.
tp website tu yg kureng btol.
aminnn.

lega.
lega sgt bile da tau aku bakal smbg ape.
takdela aku jd cacing hot nak tggu ptg kang. :p

azam?tak tau plak. pk dulu la.
heeee :D

skrg ni, bnyk bende nak kne setel.
medical checkup. byr yuran.

ha!
aku mcm nak keje je ngn kazen aku nnt.
kat bdr tasek permaisuri.
keje ofis.
okay aku jd ofis lady la nnt :)
mtk2 la dpt.
tp xdpt la on9 slalu da.
sbb nnt dok uma my sis.
oh its okay la, iris ade. xsempat la nak boring kan?
hehehe

gud luck kpd kwn2 yg blum cek lg okay.
hope korang dpt jgk :)

enough said.


much love :)

Thursday, June 30, 2011

tentang wanita


assalamualaikum :)

haa ni aku nak share sikit something about women. ladies. kaum2 laki bole la manfaatkan utk kegunaan mase depan okay? enjoy! ;)
· Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
· Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
· Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
· Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
· Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
· Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
· Jika kamu tidak suka dengan gadis yang lukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
· Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
· Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
· Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.
· Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
· Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
· Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.
· Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan ia mengenalimu dengan lebih mendalam.
· Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
· Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.
· Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
· Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
· Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.
· Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.
· Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!
· Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
· Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
· Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.
· Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.
· Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..
· Senjata wanita adalah airmata!!
· Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.
· Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...
· Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

krdt to LEPAK. thanx!

much love :)

done with AN interview!



assalamualaikum :)

jam 11 pagi. satu panggilan diterima. aik nombor ofis?haaa ni mesti nak intebiu aku nih! okay angkat. ehem2 sile merdukan suare dulu.

*ehem2!*

si ofis; helo. bole sy ckp dgn cik nousyu? (eh die panggil full name senanye. heheh)
aku; ye saye.
si ofis; ni dr oscarlily butik. nak panggil awak intebiu kul 1 ni bole?
aku; bole2. em ade pape yg sy kena bwk ke? (mintak2 tak mintak resume!)
si ofis; haa bwk gamba aje ye. (fuhhh lega! eh gmba nak watpe ek?)
aku; okay2 takde hal. (konon2 ckp gitu lah)

*conversation end*

the conversation lebey kurnag mcm tu la. setelah aku oter sikit2. kasi nampak sdp sikit kan. heheh. hak cipta terpelihara. tak bole dedahkan conversation sebenar. bahaye! :p

okay continue.

dan bermulalah aksi kelam kabut nak mandi sume bagai. yelah, salu mandi ntah kol brape kan. hapepontakbole!

eh jap.

kete takde cane nih?mak kuar gi checkup. kaklang keje.
okay kol kaklang dulu.
erk! skali kena marah plak. patutnye aku kol mak tros. bole mak blk cpt. kaklang kan keje. haisy brangan!
okay kol mak pulak.
mak pon takde hal nak blk awal. da suda da pon. da otw blk. okay setel tang kete.

hmmm.
nak gmba ek. cek awal2. aduh takde plak. da abes derma gmba kat klinik & famasi aritu. kena plak gi cuci dulu kat cheng. takpelah janji ade.

di tesco.
okay aku blom lambat lagi nih. ade lg few minnutes.
ehh ade lg sorang masuk kedai same ngan aku lah. hisy ni mesti pesaing nih.
takpe, layan kan ajelah.
masuk kedai, akak tu tros pggl masok intebiu sorang2.
die tanye aku keje mane. ade experience ke tak. bla bla bla.
aku jwb jela seadenye. tak tipu punye.
then die explain psl camne keje, gaji etc.
dgr gaji. erk?je?hmm katenye mmg mule2 gaji low. tp low banget deh!
takpe2 positif. ontong la da ade org nak panggil kau intebiu aida oi!

kuar kedai. jalan blk tros. smpai umah.
kat umah story mory la ngan my mom.
my mom x bnyk komen sgt.

bile tibe ptg, kaklang blk.
aku mory mory plak ngan die.
katenye, TAK PAYAH KEJE SITU LAH!
hehehe aku pon suke! hihi
bile ade sokongan, baru la kite semangat nak decide! :)

other than that.
aku nak serbu transformers sabtu ni! tu yg agak frust bile die kate ade full training sabtu, 9 am to 10.30 pm.
naseb baek kaklang side aku. heheh.
tapppiiiiiiiii
cane aku nak ckp kat akak tu?hisyy susa plak nak pk alasan.
haa aku tau!
sok result degree kuar. insyaAllah dpt kan. so aku ckp la sbb tu je kan?
sbbnye, akak tu sungguh2 kate die nak klu bole yg permanent la. tanak part tym da. aku ade la sebot mmg aku nak smbg study lg. hehe. mesti akak tu tak tekejut sgt kan. ;)

okay da penat!
hehehe.

sok result degree kuar. serammmm!! nebes mak oi! apela aku dpt yek?
hmm watever pon kos yg aku dpt, hopefully tu rezeki aku tok keje nnt la :)
aminnn.
gud luck to my frens too!
semuge kite jumpe lg kat degree okay dears!

aku plg rindu geng lepaks! T___T

enough said.


much love :)